Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Johan

“De podoloog van Podozorg luistert heel goed, vertelt over alles we ze doet, legt uit wat en waarom.”

Pijndemping door tapen

De gekleurde tapes zien we op allerlei manieren langs komen, zoals in de sportwereld en bij fysiotherapie. Je komt verschillende namen tegen zoals Cure-tape, Medical-tape en Kinesio-tape maar de toepassing is vrijwel hetzelfde.

In de voetenwereld wordt de tape ook steeds meer gebruikt en met name om meteen een pijnklacht te behandelen, zoals een lokale zwelling door een trauma of overbelastingsklachten aan spieren en pezen in de voet en enkel. Door de tape is er een betere bloedcirculatie en de zwelling neemt af waardoor spieren en pezen ook beter functioneren. Tapen kan ook goed samen met andere therapieën. De tape kan bijvoorbeeld de zooltherapie versterken om het herstel te versnellen.

Aanbrengen en gebruik van de tape

Het aanbrengen van de tape neemt niet veel tijd in beslag, maar het moet soms wel meerdere keren aangebracht worden voor het uiteindelijke resultaat.

De tape is huidvriendelijk en is ook lucht en vocht doorlatend. Doordat de tape rekbaar is voel je die niet zitten en kan meerdere dagen aansluitend gebruikt worden. Het mag zelfs nat worden en kan dus gedragen worden tijdens het douchen.

Voor wie is taping geschikt?

De meeste keren dat taping ingezet wordt in de praktijk is bij overbelastingsklachten van bijvoorbeeld de achillespees, de peesplaat van de voetzool (hielspoor), maar ook andere pezen in de voet kunnen door de tape beter functioneren.

Vind een praktijk

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van taping voor uw voetklacht? Podozorg Nederland is een groep (register) podologen en podotherapeuten die u hier graag in adviseren. Met meer dan negentig Podozorg praktijken zit er altijd een praktijk bij u in de buurt! Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde Podozorg praktijk.

Vind een praktijk

Bron foto: Ria Flokstra - Podocentrum Alblasserwaard

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.