Tips voor het gebruik van uw therapiezolen

Wij geven u graag vier tips voor het gebruik van uw therapiezolen:

1

Zorg voor het gebruik van de therapiezolen voor voldoende ruimte in uw schoenen. Haal de originele binnenzool er daarom uit.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

2

Plaats de therapiezolen in uw schoenen. Zorg dat de bodem van de schoen vlak is zodat de steunzool niet schuin komt te liggen.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

3

Het kan zijn dat uw voeten, en misschien ook wel uw lichaam, moeten wennen aan correctie en ondersteuning van uw nieuwe therapiezolen. Draag de therapiezolen iedere dag en breid dit langzaam uit. Gemiddeld bent u binnen één tot twee weken gewend aan de nieuwe therapiezolen.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

4

Heeft u veel verschillende schoenen? Dan is het handig om extra therapiezolen te hebben want iedere schoen heeft een andere leest. Een sportschoen vraagt bovendien om een ander soort therapiezool.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

Meer informatie

Hieronder vind u meer informatie over uw therapiezolen. Heeft u andere vragen of wenst u meer informatie? Bel ons via telefoonnummer 085-2736200 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wordt uw behandeling vergoed?

Podotherapie wordt vergoed vanuit aanvullende pakketten. U kunt bij uw eigen zorgverzekering controleren of u recht heeft op vergoeding. Indien dit zo is declareren wij, in de meeste gevallen, elektronisch voor u. In dat geval betaald u alleen een eventuele eigen bijdrage. Wij kunnen u vooraf informeren over de te verwachten kosten.

Lees meer over vergoedingen

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Kromme stand van de teen

  • Pijnlijke achillespees

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 19 mei 2025

    Pijn aan uw teen na stoten: wat als het niet overgaat?

    Heeft u uw teen gestoten? Als het kapsel en de bandjes om het teengewricht niet stevig genoeg meer zijn kan een instabiel teengewricht ontstaan.

    Door Nicole Drenth

  • 08 mei 2025

    Een Jonesfractuur

    Een Jonesfractuur betreft een breuk van het vijfde middenvoetsbeentje, gelegen aan de buitenzijde van de middenvoet, nabij uw kleinste teen.

    Door Podozorg Nederland

  • 17 april 2025

    Voorvoet varus: symptomen, oorzaken en behandeling

    Voorvoet varus is een afwijking waarbij de voorvoet naar binnen kantelt, wat kan leiden tot pijn, vermoeidheid en een afwijkende loop.

    Door Liesbeth Dijkshoorn

  • 06 maart 2025

    Waarom heb ik koude voeten?

    Koude voeten kunnen ontstaan door een verminderde doorbloeding, hormonale schommelingen of externe factoren. Gerichte aanpassingen helpen om klachten te verminderen.

    Door Delia de Bliek

  • 20 februari 2025

    Pijnklachten rond de achillespees

    Achillespeesklachten door overbelasting of een verkeerde voetstand veroorzaken pijn en stijfheid. Gerichte behandeling helpt om klachten te verminderen.

    Door Loes van Vooren en Eric Wonink

  • 16 januari 2025

    Zweepslag in de kuit

    Zweepslag wordt gekenmerkt door een scherpe pijn in de kuit en komt vaak voor bij sporten zoals atletiek (amateur en professioneel) en voetbal.

    Door Mienke van der Goot